Waarom mensen niet van je kopen en hoe je dit kan veranderen?

Waarom mensen niet van jou kopen en hoe je dit kan veranderen?

Het kan frustrerend zijn als je hard hebt gewerkt om je producten te creëren en promoten, maar het lijkt alsof niemand geïnteresseerd is. Hier zijn vijf redenen waarom mensen mogelijk niet van jou kopen en hoe je dit kan veranderen:

1. Zichtbaarheid

Zichtbaarheid is cruciaal in de huidige digitale wereld. Als mensen niet weten dat je bestaat, zullen ze ook niet van je kopen. Zorg ervoor dat je actief en consistent bent op sociale media, deel waardevolle content en maak gebruik van SEO (Search Engine Optimization) om je online zichtbaarheid te vergroten. En als je eerlijk bent, moet je toegeven dat de laatste acties die je hebt gedaan niet in zichtbaarheid zijn, maar een lekkere comfortabele positie van thuis uit : ) Yep, ik ben eerlijk! 

2. Povere productpresentatie

Een slechte productpresentatie kan potentiële klanten afschrikken. Misschien zijn je productfoto’s niet van hoge kwaliteit of is je productbeschrijving onduidelijk. Besteed tijd en aandacht aan het verbeteren van je productfoto’s en beschrijvingen om je producten zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

Wil je betere productfoto’s leren nemen met je smartphone, bekijk dan deze aflevering met fotografe Hilde Peetermans, zo kan jij weer knallen met je handmade business.

3. Prijs issues

Misschien zijn je prijzen te hoog of te laag ten opzichte van de waargenomen waarde van je producten. Zet je prijzen naar waarde om de juiste klanten aan te trekken en geen budgetzoekers!

4. Vertrouwen

Klanten kopen van merken die ze vertrouwen. Als je nog niet bekend bent, kan het moeilijk zijn om dit vertrouwen te winnen. Bouw vertrouwen op door testimonials en reviews te delen, een professionele website te hebben en transparant te zijn in je communicatie.Enneuh, mensen moeten je gemiddeld 12 keer zien om maar over gaan tot verkopen, enneuh hoeveel keer had jij je nieuw product laten zien : )

5. Salesplan

Zonder een gedegen salesplan, kan je moeite hebben om je producten te verkopen. Een salesplan helpt je om je verkoopdoelen te bepalen, je doelgroep te identificeren en een strategie te ontwikkelen om je producten te verkopen. Maak een salesplan dat past bij jouw bedrijf en doelen, want nu ben je aan het freewingen, niet! Een afhoudende houding aan het nemen! Tijd om proactief naar je klanten op zoek te gaan.

Door deze punten aan te pakken, kan je de kans vergroten dat mensen van jou kopen en zo je bedrijf laten groeien.

Doe mee met onze 4-daagse challenge: Baas over je omzet en boost je omzet elke maand en zorg voor een consistent inkomen van je passie.
Baas over je omzet - Challenge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *