Van creatieve hobby naar business – How to make the switch?

Verander je creatieve hobby in een winstgevende business

Hebben er al vaak mensen gezegd dat je ontzettend mooie dingen maakt en je hier iets mee moet doen? Is er al even een stemmetje in je hoofd, dat meer wil doen met je creatieve hobby? Denk jij eraan je zelfgemaakte spullen te verkopen als extra bijverdienste en een opstap naar een volledig hoofdberoep? Het kan allemaal, maar hoe begin je?

 

Daarom is deze aflevering van The Pink Side Show iets voor jou!

Van creatieve hobby, naar winstgevende business

Ik wil een handmade business starten, wat nu?

Je passie en doel definiëren

Ben jij zeker dat is wat je écht graag doet? Als geld geen issue is, wat zou je dan elke dag doen? Enneuh, wil dit ook zeggen dat je ook de andere taken die er bij horen zoals administratie er bij te doen, ondanks dat alles nog oncomfortabel aanvoelt.

Business model Canvas

Denk eerst even na! Je kan niet alle risico’s uitsluiten. Enneuh als je echt nadenkt welke risico’s heb jij allemaal als startende ondernemer! Dat valt toch heel goed mee! Dus zeker doen, maar bedenk eerst de grote lijnen via een Business plan. Klinkt moeilijker dan het is, maar is maar 1 A4tje. Zoek even op Google of download onze startersbootcamp.

Maak een keuze

Maak nu vandaag eindelijk een keuze of je er voor gaat of niet! Dat zorgt voor rust in je hoofd. Zo kan je het stemmetje temmen of eindelijk stappen ondernemen om je droom te doen uitkomen. Elke dag mogen creëren en mensen blij maken met je handgemaakte creaties.

Creëer een merkidentiteit – Brand yourself

Je dient niet enkel je product te verkopen, heel je bedrijf moet je als product zien. Het gehele plaatje moet kloppen! Toon aan de buitenwereld welke visie, stijl jij hebt. Meer details kan je terugvinden in het filmpjes of in onze Handmade Business School.

Productaanbod voor je klant

Tijd om ook producten te creëren om aan te bieden aan je klanten. En nee dit moeten er niet ontzettend veel zijn. Begin met 3 en start om deze te verkopen! Yes, so simpel as that!

Administratie als starter

Tijd om je merk te registreren als onderneming, klinkt moeilijker dan het is hoor! Enneuh claim alvast je naam bij je websiteprovider (ondanks dat je nog geen website hebt) en sociale media profielen, zo kan niemand met jouw naam aan de haal gaan.

Proactief

Tijd om proactief zichtbaar te zijn en geen afwachtende houding aan te nemen, alles is onbekend, tijd om uit je comfortzone te komen want jij kan alles aan! Let’s do this! Believe in yourself. Wat als het wel lukt?

Wil jij nog meer tips omtrent het starten van een creatieve onderneming, bekijk dan alvast deze startersbootcamp en blogposts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *