Tips & Tricks van Plottermoon – Groothandel in plotter- en ander DIY materialen

Een geweldig gesprek met Monica van Plottermoon, groothandel in plotter- en andere DIY materialen. Krijg tips en tricks uit de praktijk van een groothandel in creatieve DIY materialen. Hoe is zij gestart? Hoe blijft ze succesvol? En hoe heeft zij via bijberoep naar hoofdberoep kunnen gaan? Wat heeft zij onderweg geleerd? Hier kan je alvast een beknopte samenvatting lezen, maar beluister zeker de Podcast of bekijk de Video.

Tip 1: Kleine voorraad om te starten met je creatieve onderneming

Ze is gestart met het verkopen van “Zwarte baby t-shirts“. Dus ze is gestart met helemaal geen grote voorraad en is klein begonnen. Soms denk je een groot aanbod nodig hebt om te kunnen starten, maar dat is niet nodig.

Tip 2: Zet meteen in op gratis zichtbaarheid

Zet meteen in op je marketing en zichtbaarheid. Zorg eerst dat je stap voor stap alle gratis opties benut alvorens te betalen voor zichtbaarheid, zoals advertenties. Meteen een hele goede, zo leer je ook je ideale klant beter kennen en je promotie beter afstemmen.

Monica van Plottermoon

Tip 3: Samen ondernemen maar niet in 1 bedrijf

Samen ondernemen met anderen is heel leuk, maar Monica zal het niet meer doen in 1 bedrijf. Best beide bedrijven apart houden en zo een leuke samenwerking, dan samen 1 bedrijf starten. Monica spreekt uit ondervinding. Beluister zeker het gesprek voor nog meer informatie hierrond.

Tip 4: Ken je bedrijf van binnen en van buiten

In het begin moet je heel veel nieuwe zaken leren als starter, zelf je website, je marketing, verkopen, financiën, creëren, … maar na 5 jaar heeft ze opnieuw een plan om zichzelf meer te focussen op wat ze graag doet creëren en werken dat ze minder graag doet uitbesteden. Als starter moet je nu eenmaal op de hoogte zijn van alle zaken omtrent je business, zo ken je je bedrijf van binnen en van buiten en later als eenmaal alles loopt, kan je meer een meer taken uitbesteden.

Tip 5: Teksten op je website aanpassen voor je bezoekers

Op het moment van het interview is Monica bezig met haar teksten van de website te optimaliseren voor de zoekmachines en dus ook voor de bezoekers (SEO), zodat ze beter vindbaar is. Een hele belangrijke. Op wat wil jij (welke zoektermen) dat ze jouw site vinden in Google? Bekijk nu je website, klopt dit?

Andere weetjes omtrent Monica van Plottermoon

Best verkocht product van dit moment: Holografische flexfolie.

Status: In 2018 is Monica gestart en ze werkt nu samen met haar man en ook haar moeder in de zaak.

Bekijk de website www.plottermoon.nl voor nog meer creatief nieuws en leuke Plotter- en DIY materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *