Starten met advertenties! Een goed idee voor een creatieve onderneming?

Is starten met advertenties een goed idee als beginnende creatieve onderneming?

Je kan organisch ,maar zover groeien, zeker in de wereld van vandaag. Mensen krijgen al zoveel meldingen en berichten, het wordt steeds uitdagender om op te vallen. Maar moet je dan opletten als startende creatieve ondernemer als je wil starten met advertenties. 

Hoe starten met advertenties? Het is niet wat je denkt, maker?

Download ons gratis ECOM magazine voor makers, voor nog meer tips en tricks rond het verkopen van zelfgemaakte producten online.

Advertenties moet je verdienen

Wat zeg je nu Nathalie, advertenties moet je verdienen? Wat ik hier mee wil zeggen is dat ik sommigen te vaak op de promoknoppen zie klikken zonder enige strategie. Gaan voor die quick wins. Ja, ik ken mijn klanten : ) En pas op, ik denk dat iedereen wel eens in die valkuil trapt. Natuurlijk is het heel leuk, dat je snel wat meer interactie en volgers krijgt, maar zonder strategie kan het je heel veel geld kosten. Ten eerste, je weet niet of je de juiste bezoekers en klanten aantrekt? Of misschien is je advertentie niet aantrekkelijk genoeg en kost het je daarom meer geld om zichtbaar te zijn, met weinig resultaat? En omwille dat je niet meteen resultaat hebt, probeer je opnieuw. Daarom kan je best van strategie veranderen en met een goed plan van aanpak werken, wat is je doel van die advertentie..

Wil je nog meer tips en tricks rond online ondernemen? Check out, deze blogposts omtrent het bouwen van een webshop en het maken van een nieuwsbrief.

Test je advertentie eerst organisch

Je gaat eerst organisch, dus op de gratis manier testen welke posts, video’s het goed doen, door elke maand je cijfers, je statistieken dus op te volgen. Van het moment dat je weet, ah deze posts scoren goed en je hebt hier ook je eerste verkopen uitgehaald (niet alleen likes), dan pas ga je deze inzetten als advertentie en heb je meer zekerheid dat deze gaat werken, maar hou steeds je ideale klant in het achterhoofd.

 

Dubbel test je advertenties met A/B testen

Eenmaal als je dan start met je advertenties is het belangrijk dat je advertentie al meteen in 2 varianten opsplitst om zeker te zijn wat nu het beste werkt. De ene variant is een kleine wijziging van misschien foto of tekst, zo kan je kijken welke het beste werkt en deze steeds bijsturen. Ja, ene zin of 1 kleur kan een wereld van verschil geven. Zet van te voren ook een doel en een budget in, om je hieraan te houden, want anders kan het al snel de spuigaten uitlopen. En installeer ook meteen analytics om het meteen te meten.

 

Geef een reactie