Ondernemen zonder je creativiteit te verliezen

Bang dat het ook teveel van de moetes wordt als je start met ondernemen?

Als starter, maar ook als groeiende creatieve onderneming, ben je soms bang dat het teveel van de “moetes” wordt en dat jij je creatief ei niet kwijt kan en dat is nu net de reden dat je bent begonnen, niet?

In deze aflevering van The Pink Side Show geef ik je tips waarom je niet bang moet zijn om je passie of je creativiteit te verliezen, want je kan jezelf enkele technieken aanleren zodat jij altijd die creativiteit kan botvieren in je onderneming en dat zonder schuldgevoel.

Hier vind je al een kleine samenvatting van de tips, maar beluister zeker deze aflevering voor de meer uitgebreide versie. Welke tip ga jij proberen?

Ondernemen zonder je creativiteit te verliezen

8 Tips om de creativiteit en passie te behouden in je handmade business

1) Een lijstje met ideeën en todo’s bijhouden zodat je overzicht blijft behouden en meer rust in je hoofd ervaart, tadaah meer plaats voor creativiteit.

2) Tijd blokkeren in je agenda om je creativiteit te botvieren en nieuwe dingen te ontwikkelen, yep dat kan zeker! En natuurlijk voldoende pauzes nemen.

3) Als jij jouw ideale klant, brand en niche hebt gekozen dat in lijn ligt met wat jij graag doet en jouw klant blij van wordt, dan zal je altijd met een glimlach creëren en zal het veel minder als moeten aanvoelen.

4) Daag jezelf ook uit om nieuwe dingen te proberen en experimenteer met andere technieken, materialen en settings.

5) Een lookbook maken helpt enorm, juist voor die momenten dat jij jezelf minder creatief voelt. Een soort brainstorm inspiratieboek met al je gemaakte creaties of toffe ideeën die je hebt gevonden op het internet.

6) Zorg voor de juiste energie, je hebt niet altijd evenveel goesting om te creëren, maar dat kan je opwekken door steeds op dezelfde momenten of na dezelfde handelingen in creativiteitsmodus te geraken. Je kan je brein trainen om creatief te zijn, wanneer jij het wil? Geweldig, toch?

7) Collecties en maatwerk, het één zorgt dat jij je creatief ei kwijt kan en je eigen stijl, natuurlijk op maat van je ideale klant en door maatwerk leer je weer nieuwe dingen kennen en inspiratie voor nieuwe combinaties.

8) En ondernemen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn en soms heb je een mindere dag of kan je op momenten minder creëren, maar het is aan jou om dit te bewaken, jij bent vrij, je bent ondernemer, jij bent verantwoordelijk hoe jouw droomleven eruit ziet!

 

Klaar voor actie en creativeit, maker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *