Het is tijd voor hybride marketing, maker!

Digitale versus fysieke marketing

Hybride marketing is een goede afwisseling tussen digitale en fysieke marketing. Natuurlijk kan je organisch groeien op sociale media en hier klanten uit halen, maar dit is een strategie op lange termijn. Tijd voor hybride marketing, maker!

Dikwijls halen we meer resultaat uit fysieke marketing, zoals gaan naar netwerkevents, het uitdelen van flyers, persberichten, verkooppunten zoeken, markten, … dan te blijven posten op je socials met weinig resultaat. 

Natuurlijk is dit uit onze comfortzone, maar hey, daar ligt juist ook de meeste groei en hoe serieus wil jij je bedrijf nemen? Jij bent CEO van een winstgevende onderneming, niet waar? Of toch goed op weg. 

Een nee heb je en een ja, kan je krijgen!

Ook zijn we regelmatig geobsedeerd (misschien jij niet : )), door SEO om vindbaar te zijn in Google. En ik zeg het eerlijk uit, onze tijd te verspillen over hoe we nu die SEO moeten doen, en de juiste woorden kiezen. Hallo, maker! Je bent met de verkeerde zaken bezig. Yes, SEO kan ook helpen om organisch te groeien online en minder afhankelijk te zijn van je socials, maar het gaat om waarde brengen voor je klanten bezoekers en dan heb je altijd meer kans om goed te scoren in de zoekresultaten. 

Dus probeer je minder vast te pinnen op de details en eerst waarde te bieden, en dan kan jij je SEO daarna optimaliseren, maar dat zijn details! Denk aan je klanten en bezoekers, niet aan zoekmachines! 

 

Het is tijd voor hybride marketing, maker
Wil jij de volgende winstgevende creatieve onderneming worden, check out onze Handmade Business School speciaal voor makers!

Organische marketing versus betaalde marketing

Yep, ik moet toegeven dat het steeds uitdagender wordt voor organisch te groeien online, zeker via sociale media. Er is tegenwoordig zoveel informatie, dat ook de algoritmes moeten skippen wat mensen te zien krijgen, hierdoor ook al heb je bv. 1000 volgers, zijn het nog maar misschien 100 die je post te zien krijgen.

Heel jammer van al je werk. Je moet hierdoor niet meer posten, maar posten van kwaliteit. 

Natuurlijk kan je nog wel klanten uit je organisch bereik halen, alsook een vertrouwensband kweken met je klanten en het organisch bereik is meteen ook ideaal om te experimenteren om te kijken welke posts of pagina’s het goed doen. 

Pas als je al enkele klanten uit je organisch haalt, weet je ook beter welke posts of pagina’s het goed doen. En als je dat eenmaal weet, dan pas kan je ook betaalde advertenties inzetten zonder je geld te verkwisten en met strategie zo je bereik vergroten om nog sneller te groeien.

Natuurlijk moet je een deel geld investeren, maar jij kan meten hoeveel resultaat je eruit krijgt en als je het goed doet, is het dit zeker meer dan waard.

 

Speel niet op 1 speler, maar wissel af zodat je een consistente stroom aan bezoekers hebt.

 

Knallen maar met je creatieve onderneming!

 

Vele creatieve groeten,

 

Nathalie Maes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *