Er zijn er al zoveel, heb ik nog wel reden van bestaan!

Twijfels bij het starten van een Handmade Business

Als jij aan het denken bent om je eigen Handmade Business te starten, dan beginnen twijfels en angsten naar boven te komen. Een van deze twijfels is “Er zijn er al zoveel, heb ik nog reden van bestaan”. En het antwoord hierop in deze aflevering van The Pink Side Show is volmondig JA! Want jij in je hoofd vol twijfels en angsten vergeet één belangrijke factor en dat is “JEZELF”.

Er zijn geen twee mensen zoals jij. Niemand denkt precies zoals jij, niemand houdt precies van dezelfde dingen als jij, niemand combineert kleuren op dezelfde manier als jij, en niemand heeft precies dezelfde ideeën als jij. Dit betekent dat jij altijd UNIEK zult zijn, en dat is een enorme meerwaarde. Jouw uniciteit is precies de reden waarom er absoluut een plaats voor jou is in de markt.

Dus ja, er zijn misschien al veel handmade businesses, maar geen enkele heeft wat jij te bieden hebt. Jouw unieke visie, stijl en creativiteit maken jouw producten bijzonder en waardevol. Het is deze uniciteit die jouw onderneming een reden van bestaan geeft en waarom mensen naar jou en jouw producten zullen komen. Ze zullen aangetrokken worden door jouw unieke flair en persoonlijke touch, iets dat ze nergens anders kunnen vinden.

Dus laat je niet ontmoedigen door de hoeveelheid concurrentie. In plaats daarvan, omarm jouw unieke zelf en laat dit de kern zijn van jouw business. Hierdoor krijg je niet alleen een reden van bestaan, maar ook een sterke basis voor succes.

Wil jij starten met je shop in handgemaakte creaties. Ben jij een ambitieuze maker? Dan is ons gratis inspiratiemagazine voor makers iets voor jou?

Er zijn er al zoveel, heb ik nog wel reden van bestaan.

Wees uniek en onderscheid jezelf door jezelf te zijn

Jouw klanten hebben je unieke visie en handgemaakte producten nodig! Ze wachten op iets dat alleen jij kunt bieden, iets dat jouw persoonlijke touch en creativiteit weerspiegelt. Als jij je voldoende onderscheidt op de markt, door jouw stijl uit te drukken en te richten op het juiste doelpubliek, dan ga je gegarandeerd succes hebben. En laten we eerlijk zijn, de wereld is vol met mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders, iets unieks, en dat is precies wat jij te bieden hebt. Dus ja, je zult altijd mensen vinden die jouw werk waarderen en willen kopen.

Gaat het vanzelf gaan? Nee, absoluut niet! Het zal je tijd en moeite kosten om jouw stijl te definiëren en kenbaar te maken aan de wereld. Het is een proces van vallen en opstaan, van leren en groeien. Maar als jouw droom is om een shop in handgemaakte producten te hebben, en als jij echt toegewijd bent (“Commited”) aan deze droom, dan is er absoluut plaats voor jou in deze, volgens jou, overbevolkte markt.

En vergeet niet het verhaal van de bakkers dat ik je vertel in dit filmpje. Telkens als je begint te twijfelen, denk dan aan dit verhaal. Het herinnert je eraan dat er altijd ruimte is voor kwaliteit en passie, zelfs in een drukke markt.

Je kunt dit, meid! Als je het echt wilt, dan kun je het bereiken.

 

Psst, wil je nog meer weten over het starten van je eigen zaak, lees dan deze blogpost.

Geef een reactie