E-mail marketing voor makers

E-mails verzenden naar je klanten

Ben jij ook aan het wachten op je Instagram volgers om te kopen? Weet dat sociale media een marketingstrategie is op de lange termijn. En bij sociale media zijn we ook afhankelijk of het algoritme ons goed gezind is, ondanks dat we kwaliteit en waarde leveren, maar gewoon omwille dat er zoveel informatie per dag wordt gepost.

Tijd om wat meer onafhankelijk te worden, en een extra verkoopskanaal te genereren met e-mail marketing, yes e-mails verzenden naar je klanten en bezoekers zorgt voor minstens 30% meer omzet, meer verkoop. Hoe geweldig is dat als je meer zelfgemaakte producten kan verkopen?

Wil je meer weten over E-commerce voor Handmade Business? Check it out!
E-mail marketing voor makers

Verkoop meer aan je bestaande klanten

E-mail marketing is heel goed om een vertrouwensband te bouwen met je bestaande klanten. Je kan hen op de hoogte houden van je nieuwe producten, acties, tips, … zodat ze meer bewust zijn van jouw shop en je fantastische handgemaakte producten en dus meer kans voor een herhaalaankoop. 

Jouw bestaande klanten zijn al warme leads, die al interesse hebben in je product, je dienst en je stijl. Dus het is vele malen gemakkelijker om hier terug opnieuw een aanbod te doen, dat hen verder helpt, dan een nieuwe klant zoeken. lees: niet verkopen, maar helpen.

Het zorgt er ook meteen voor, dat je een soort van loyaliteit creëert en een échte fanbase opbouwt.

Zelfs al openen ze je e-mails niet, toch hebben ze je naam gezien in je mailbox en blijf je vers in hun geheugen. Geweldig, toch?

En verkopen aan je bestaande klanten, kan tot 30% meer geld opbrengen en meer ook. Welk aanbod ga jij bieden aan je bestaande klanten?

Vertrouwensband

Ik had het hier boven al beschreven, maar je kan een hechte vertrouwensband bouwen met nieuwe bezoekers en je bestaande klanten. Niet iedereen die jou en je fantastische producten tegenkomt is altijd al van dag 1 koop klaar en het heeft soms tijd nodig om hun vertrouwen te winnen, om te laten weten dat jij de juiste keuze bent voor hun en dat je hen kan helpen, hun leven beter en aangenamer te maken. 

Ik zeg altijd dat een bezoeker gemiddeld je naam/product/gezicht 12 keer moet gezien hebben, om nog maar de beslissing te maken om over te gaan tot een aankoop en daar komen mailtjes heel goed aan te pas, want of ze nu je mailtje open doen of niet, ze hebben je naam weer vers in hun hoofd zitten.

En het kan zijn dat ze nu jouw handgemaakte producten of creatieve diensten, niet nodig hebben, maar op een ander moment juist wel en dan wil jij daar on top of mind zijn.

 

Hoe begin ik nu aan e-mail marketing?

E-mail marketing voor handmade business, daar kan je heel veel mee, maar start alvast met het verzamelen van e-mails al is het op een Excellijstje en dat je ze manueel mailt op vaste momenten per jaar om een nieuw aanbod te doen. Start hier écht van dag 1 mee.

Anderzijds zijn er genoeg E-mailmarketingproviders zoals Mailblue, Mailchimp, … die heel veel van deze dingen voor jou automatiseren en nog fantastische extra tools hiervoor voorzien om het je bezoekers en jou gemakkelijker maken.

Ik heb zoveel tips, maar wil je toch al een stap verder gaan, dan is er (op het moment van schrijven) het gratis plan van Mailchimp, kan je al automatisch via een formulier, je pagina online zetten en deze mails verzamelen en gemakkelijk, maar nog steeds manueel zenden. (heb je zelfs geen website nodig). En kan je later via dit programma verder bouwen.

 

Veel succes en knallen met je creatieve business!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *