Dit is niet zomaar een cursus

 

Je vindt heel veel informatie online over het bouwen van een online webshop, maar hoe je deze winstgevend maakt, dat vertellen ze je er niet bij. 

Heel veel algemene info, maar niet op maat van handgemaakt of creatieve diensten. En ze helpen al helemaal niet bij de implementatie. Tijd om hier verandering in te brengen, want maker je laat een geweldige bron van inkomsten liggen.

E-commerce voor handmade business

Je wil je eigen webshop, maar...

Een website bouwer kost zoveel geld.

Een website op maat laten maken is een enorme investering. En voor elke aanpassing dat je daarna wil, kost het je opnieuw geld. We spreken over duizenden euro’s. Enneuh, heel vaak zijn dit mannen, zonder female touch of kennis van handgemaakt verkopen. Je kan dit ook zelf, wist je dat? En in de tijd dat zij hem voor jou bouwen, heb jij de jouwe écht gemaakt zoals jij wil!

Ik ben bang voor de technische kant

Natuurlijk heb je zin om er zelf mee aan de slag te gaan, maar je hebt er te weinig kaas van gegeten en durft niet goed te starten, bang dat je iets verkeerd doet, of de verkeerde keuzes maken. Maker, ik begrijp jou! Maar wat als er een oplossing is hiervoor? Op dit moment laat je geld liggen, hierdoor!

Veel info online, maar niet op maat van handgemaakt

Er is heel veel informatie beschikbaar om je webshop te bouwen, maar velen daarvan zijn gemaakt voor standaard retail of dropshipping, maar niet op maat van handgemaakt. En dat is zo jammer, want onze niche heeft net iets andere noden.

Ik heb geen tijd om het allemaal uit te zoeken

Als creatieve ondernemer, heeft verkopen en zichtbaarheid prioriteit nummer 1, dus het allemaal zelf uitzoeken daar heb je geen tijd voor. Want alles wat je uitzoekt is niet meteen relevant voor jou. Stop met tijd te verkwisten, je website had al online kunnen staan!

Je hebt een eigen webshop, maar

Je hebt amper verkopen

Je hebt misschien je site online gekregen, maar je merkt dat je er amper verkopen uithaalt. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, want je hebt waarde in handen. Tijd om hier iets aan te doen, nietwaar? Want nu kost het je ook alleen, maar geld. En met enkele handige conversie technieken, kan dit een game-changer zijn voor jou.

Amper bezoekers op je website

Een groot deel dat je niet verkoopt online is dat je amper bezoekers krijgt op je website. En dit is heel gemakkelijk op te lossen en die strategie leer ik jou heel graag.

Het ziet er niet professioneel uit

Misschien als je eerlijk bent, moet je toegeven dat je misschien wel een kwalitatieve handmade business runt, maar dat je website er meer handgemaakt uit ziet, dan professioneel. Hier kan je gemakkelijk iets aan doen!

E-commerce voor handmade business

Waarom een webshop een goed idee is?

Winstgevende website voor handmade business

NIET MEER AFHANKELIJK VAN ETSY

Een webshop is van je eigen en je bent niet afhankelijk van verkopen of commissies van andere platformen. Alsook kan je eigen webshop helemaal vormgeven in jouw stijl en noden.

EXTRA BRON VAN INKOMSTEN

Naast verkopen op je socials, markten, conceptstores en online webwinkels kan dit voor een extra bron van inkomsten zorgen.

MEER VERTROUWEN BIJ JE KLANTEN

Je komt professioneler over met je eigen website en dit zorgt voor vertrouwen bij de koper (resulteer in meer verkopen), alsook kan het ervoor zorgen dat je klanten gemakkelijker en sneller kunnen betalen, dan via overschrijving via chat.

Ja, ik doe mee

Maker, je laat op dit moment geld liggen! Een eigen webshop kan voor +30%  meer inkomsten zorgen op dit moment!

IN 90 dagen

een winstgevende webshop

Meer dan webshop

alles omtrent online verkopen

Op maat voor makers

Niet zomaar algemeen retail!

Wat leer je in dit traject

Module 1: Strategie

Ik weet dat we heel enthousiast zijn om te starten, maar de eerste weken zullen we nog niets effectief bouwen, maar eerst onze strategie en plan van aanpak opmaken. Yep, eerst nadenken over een aantrekkelijke look & feel, waar we nood aan hebben, waar onze klant nood aan heeft en een aansluitend productaanbod. Yep, handige templates en video’s om je te helpen.

Module 2: Een effectieve webshop bouwen

In module leer je alles wat je moet weten om een winstgevende webshop te maken. Yep, een aantrekkelijke, professionele webshop dat converteert naar betalende klanten, dat wil jij toch ook?

Module 3: Bezoekers aantrekken

Je hebt nu een pareltje van een webshop gemaakt, maar als mensen niet weten dat je bestaat, hebben we natuurlijk een probleem. In deze module leer je alles om gratis technieken alsook betalende opties te implementeren om je zichtbaarheid van je website te vergroten. Denk meer dan aan SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine advertenties).

Module 4: E-mail marketing voor beginners

In module leer je alles wat je moet weten om een winstgevende webshop te maken. Yep, een aantrekkelijke, professionele webshop dat converteert naar betalende klanten, dat wil jij toch ook?

Module 5: Je webshop runnen in een handomdraai

Wat als je een bestelling krijgt? Hoe houdt jij je voorraad bij? Wat met retourzendingen? Hoe weet ik hoeveel aankopen of bezoekers ik heb? Een back-up nodig? Cookies? En zoveel meer omtrent het onderhoud,wetgeving, organisatie en administratie van je webshop.

Ja, ik doe mee

Wat is het resultaat van dit traject?

Na ongeveer 12 weken heb jij …

Een winstgevende website gebouwd, helemaal in jouw stijl en op maat van jouw ideale klant.

Manieren geïmplementeerd om duidelijk zichtbaar te zijn met je webshop, zodat jij consistent nieuwe klanten aantrekt.

Je salespagina’s helemaal geoptimaliseerd, zodat deze conversietoppers worden.

Geen angst meer van online verkopen en de techniek die hierbij hoort.

Een fantastische extra inkomstenbron gebouwd, onafhankelijk van anderen.

Omwille dat de eerste ronde is, kunnen er nog wijzigingen zijn tijdens dit traject, maar steeds om het te verbeteren en een betere training en resultaat voor jou te geven. Door jouw feedback, kunnen we deze training nog beter maken. Ben jij klaar om als eerste te testen?

Wat zit er nu concreet in dit groepstraject?

Whoppa…

  • +- 12 weken hands-on en stap- voor- stap video tutorials 
  • Handige templates om je webshop snel online te plaatsen
  • 4 co-creatie momenten van 3 uur online – samen bouwen in groep onder begeleiding. Een moment om al je vragen te beantwoorden.
  • Regelmatige check-ins om je website op te volgen op belangrijke mijlpalen, zodat jij on track blijft.
  • Een geweldige community om je te motiveren, inspireren en te helpen. Hier kan je tussendoor ook terecht met je vragen.
  • 1 jaar toegang tot alle templates, updates, community en tutorials.
  • Coaching, check-ins en co-creatie momenten worden binnen de 14 weken opgenomen.

Deze bonussen krijg jij erbij!

FYSIEKE WORKSHOP TE MOL

Bouw je website in 1 dag op woensdag 24 juli 2024, krijg persoonlijke begeleiding bij het opzetten van de techniek. en krijg je website snel online. Kan je er niet bij zijn, geen nood er zijn ook video’s om je dit stap voor stap uit te leggen.

(We leren je alvorens de workshop start, alvast de strategie en welke media en teksten je allemaal nodig hebt, zodat je voorbereid kan starten aan de dag) 

PERSOONLIJKE 1-OP-1 MET NATHALIE

Bij de start van het traject, zitten we even 1 uurtje online samen, zodat we een goede start kunnen geven en je noden goed in kaart kunnen brengen. Afspraak samen in overleg.

MODULE X: We gaan nog een stapje verder…

Zelfs als je nu er nog niet klaar voor bent, wil ik je al wel meegeven hoe je het kan implementeren. Internationale handel, e-commerce en POS integraties, leeromgeving bouwen, VIP memberships, andere productvormen, handige plugins,… Ik wil dat dit je meest complete cursus wordt. (Komt later dan 12 weken)

E-commerce voor handmade business
Ja, ik doe mee

Ontmoet je coach

Hey maker,

Ik ben Nathalie Maes, business coach voor ambitieuze makers.

Ik begeleid  al jaren creatieve ondernemers die amper klanten hebben, naar een winstgevende zaak. Ja, je kan geld verdienen met handgemaakt en in de Handmade Business School en 1-op-1 training leer ik je heel graag hoe. 

Maar wist je dat ik ook een IT-diploma heb en al verschillende webshops heb gemaakt voor creatieve groothandels en handmade businesses. Daarnaast heb ik ook heel veel makers begeleidt in het maken van een eigen website en het verkopen van hun zelfgemaakte producten online in mijn 1-op-1 coachings. Nu is het tijd dat ik het jou leer zelf te doen in deze geweldige E-Commerce cursus (groepstraject) voor handmade business.

Ik wil jou leren een winstgevend bedrijf te worden online!

Je krijgt deze cursus nooit meer aan zo’n goedkoop tarief als nu! 

Ja, ik doe mee

Mieke Berghmans – Mareeke Droogbloemen

Wat heeft Nathalie van thepinkside mij ongelooflijk geholpen bij het bouwen van mijn nieuwe website en webshop. Maar dat niet alleen, ook heeft ze me ontzettend veel advies gegeven over andere tools zoals bijvoorbeeld hoe je planning op te volgen, hoe makkelijk afspraken inplannen, nieuwsbrieven schrijven en dit, in hoeverre dit relevant is, geïntegreerd met de website.

 

Ook over SEO ben ik al heel wat wijzer geworden door de hulp van Nathalie. Ze nam echt de tijd om naar mijn ideeën en wensen te luisteren en had vaak maar één woord nodig om te begrijpen naar waar ik op zoek was.

 

Ze denkt mee vanuit mijn ideale klant en zorgt ervoor dat de klant een hele fijne beleving mag ervaren bij het bezoek aan mijn website. Het ontwerp van de website past helemaal bij mij en mijn bedrijf en reflecteert echt waar ik met mijn bedrijf voor wil staan.

 

Kortom, ik ben meer dan tevreden over de samenwerking met Nathalie en ik ben ervan overtuigd dat haar diensten een echte meerwaarde kunnen zijn voor jouw creatieve onderneming.

Veelgestelde vragen over E-Commerce voor Handmade Business

In deze cursus leren we je niet alleen wat je moet doen, maar leren we je ook hoe. We doen dit met de tools Canva, Notion en Shopify en andere handige apps.

Shopify hosting van je website is op moment van schrijven 0 euro voor 3 dagen gratis trial, daarna 1 euro voor de eerste maand. Normaal tarief 24 euro per maand als je meteen voor 1 jaar betaalt of 32 per maand als je per maand betaalt.

Domeinnaam (bv.jouwshop.be):  Deze prijzen variëren afhankelijk van welke domeinnaam, maar een indicatie is tussen 3 en 20 euro per jaar. Enneuh, als dit nog te moeilijk klinkt, geen nood! Ik leg het je stap voor stap uit in de cursus.

Enkele optionele handige apps en thema’s:  Je komt al heel ver met het basis abonnement van Shopify, maar tijdens de cursus geef ik je enkele handige apps en thema’s mee om je website uit te breiden, deze zijn optioneel en hebben ook meestal een gratis variant, waar je ook al ontzettend veel mee kan. Ik denk aan je startbudget maker!

Maar ik wil je gewoon al meegeven dat als je ze allemaal betalend wil, dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Betaalmodule:  Om je betalingen automatisch te laten verlopen in Shopify, dien je een betaalprovider te gebruiken. Deze nemen standaard een percentage/bepaald bedrag van je verkoopbedrag af en wordt enkel afgerekend per verkoop. Dus als je niets verkoopt, wat natuurlijk niet de bedoeling is, moet je niets betalen. 

Notion en Canva zijn gratis tools, maar je krijgt natuurlijk nog meer handige functies als je hun pro account neemt, maar is niet nodig van het begin.

Dit lijken nu heel veel kosten, maar eigenlijk voor +- 300 euro per jaar heb jij je eigen webshop lopen, wat kan zorgen maar 1000 euro’s meer opbrengsten.

 

Voor deze cursus heb je niet perse een ondernemingsnummer nodig om deze te volgen, maar om een website online te publiceren wel. Je hebt dit verplicht nodig voor je betaalprovider en om online te mogen verkopen.

Ik ben niet alleen fan van Shopify, maar ook van WordPress en Shopcrate!

Maar als ik eerlijk bent, biedt Shopify op dit moment heel veel apps die het heel gemakkelijk maken voor handmade business owners om een webshop op maat te maken met jouw specifieke noden en stijlen en met heel veel support er bij. Ook is het onderhoud ook nog eens heel gemakkelijk voor je webshop.

Daarnaast biedt Shopify heel veel uitbreidingen zodat deze met je shop kan meegroeien, niet alleen voor je eigen webshop, maar ook integraties met andere online winkels, internationaal, fysieke winkels, … En ook al ben je misschien nog niet zover, we are thinking big! : )

Shopify biedt meer dan enkel standaard webshopapps, maar is meteen een goede marketingmachine, helpt je met je voorraadbeheer, e-mail marketing provider, facturen maken … en zoveel meer.

Wil jij deze cursus ook volgen, maar heb jij je website gebouwd in WordPress? Dan kan deze cursus ook voor jou zijn, want ik leer je niet alleen bouwen, maar ook hoe je deze winstgevend kan maken op maat van makers. Alleen ga je je knopjes, net ergens anders moeten vinden.

Geen probleem, ik leer je graag van het begin de juiste technieken aan. Wel opgelet, je moet wel al een basis kennis hebben van je ideale klant en doelpubliek en marketing.

Heb je al een website buiten Shopify, geen enkel probleem, we kunnen verschillende zaken exporteren, zodat je niet van nul moet beginnen.

Maar langs de andere kant van nul beginnen kan ook een goede optie zijn, om het meteen juist doen.

En heb je al een website in Shopify, geen pobleem, we kunnen deze dan meteen instant verbeteren. Enkele de module, hoe installeren is misschien niet meer nodig voor jou, maar al de rest zeker wel. Klaar om te knallen?

Je hebt geen voorkennis nodig van website bouwen of online marketing, maar ik raad je wel een nodige voorkennis aan, om te weten wie je ideale klant is en je doelpubliek. We starten hier in de cursus opnieuw mee, maar als je hier niet over uit bent, kan je misschien teveel twijfelen tijdens de cursus en gaat de cursus misschien te snel gaan voor jou.

Met ideale klant en doelpubliek, bedoel ik dat we niet iedereen kunnen blij maken, maar dat we als starter een niche moeten kiezen. Je moet kunnen antwoorden op de vraag: Waarom moeten klanten bij jou komen en niet bij je concullega? Wat maakt jouw shop, creaties zo anders en uniek?

Als je dit kan zeggen of toch voor 90%, let’s do this! Anders raad ik je de Handmade Business School eerst aan om een goede fundering te leggen voor een winstgevende shop.

Tijdens dit traject, help ik je graag om al je problemen tijdens het bouwen van je winstgevende webshop te verhelpen. Dit kan je doen door vragen te stellen in de community of tijdens onze coaching sessies of co-creatie dagen. En we zoeken samen naar een oplossing voor je probleem.

Ik wil je bij deze laten weten dat we geen 24/7 helpdesk zijn. Zijn er écht issues met Spotify, dan kan je ook bij hun support team terecht.

 

Deze cursus is niet zomaar voor iedereen, je kan deze natuurlijk gebruiken als je in de retail zit, maar deze is speciaal op maat voor degene die zelfgemaakte producten verkopen of creatieve diensten leveren, zoals print-on-demand,  creatieve workshops en abonnementen.

bv. potten bakken, haken, breien, naaien, siliconen kralen creaties, kaarten maken, bloemschikken, 3d printen, plotteren, eigen design en prints maken, keramiek draaien, zeep, kaarsen, cupcakes, hout ontwerpen, interieurdecoratie, kunst, …

 

 

Boek een gratis business boost gesprek online in met mij en ik help je graag verder en beantwoord graag al je vragen. Als deze cursus niets voor jou is, dan ben ik hier ook heel eerlijk in. Geen aankoopverplichting, gewoon meer informatie om je beter te helpen. : )

 

 

Een website bestaat enkel uit pagina’s en blogberichten. bv. contactinformatie Terwijl een webshop effectief een webwinkel is op je website met producten of diensten die je kan kopen.

 

Als jij alle stappen concreet volgt en aanwezig bent op de coaching calls, luistert naar de feedback dat wordt gegeven, dan ja, dan heb jij een winstgevende webshop.

Maar ik doe dit niet alleen, het is aan jou om aan de slag te gaan met de tips, tools en technieken die ik je aanleer.

Een website is een strategie voor de langere termijn en niet voor korte termijn, maar je zal aangenaam verrast worden door je eerste aankopen, dat beloof ik je.

 

Ik ben er 100% van overtuigd dat als jij een winstgevende webshop wil bouwen, dat deze cursus compleet is en écht op maat van jou als creatieve maker. Dus er is super weinig risico.

Als je voor 1 juli, voor de start van het programma je nog bedenkt, dan krijg je een volledige refund terug. Daarna niet meer, omwille dat dit gaat over intellectuele eigendom.

Zit je met een probleem? Heb je andere noden? Laat het mij gerust weten en we zoeken samen naar een oplossing. Mijn deur staat open en in de eerste ronde kan jij het programma nog mee finetunen.

Ik heb er niets aan om ontevreden klanten af te leveren, dus ik sta altijd voor waarde op maat van creatieve ondernemers.