Dit mag je niet vergeten bij het bepalen van je prijs

De juiste prijs vragen aan je klanten, maker!

Natuurlijk, kan je geld verdienen met het verkopen van je zelfgemaakte producten. Heel veel zelfs. Maar om een gezonde, succesvolle creatieve onderneming te groeien, dien je wel de juiste prijs te vragen. Dit durven vaak startende ondernemers, niet!

Volg jij misschien ook een shady formule, omdat je het harde werk niet wilt doen of om gewoon een houvast te hebben? Heb jij er al eens eerder over nagedacht, welke prijs er nu voor gaat zorgen dat je winstgevend wordt?

In deze aflevering van The Pink Side Show wil ik bij deze nog eens de belangrijke zaken meldden, dat je niet mag vergeten. Ik hoop je met deze aflevering te kunnen aanzetten om een eerlijke prijs te vragen voor je creaties.

Je gaat daarna misschien met heel veel vragen komen te zitten, zoals hoe begin ik hier juist aan, en ik kan je zeggen: ik help je graag op weg!

Boek een gratis business boost gesprek op mijn website of ga al 1 stap verder en download de handige prijscalculator of neem deel aan onze uitgebreide cursussen.

Komop Maker, knallen met je business! Je hebt waarde in je handen, vergeet dat niet!

 

Prijsberekening voor handgemaakte creaties

Wil je nog meer tips en tricks omtrent het berekenen van je prijs, dan zijn deze blogposts misschien iets voor jou: Verkoop meer met prijsankers of deze 10 meest gemaakte fouten omtrent prijszetting

Conclusie: Zet je prijzen naar de waarde die je biedt! We kunnen niet concurreren op basis van prijs in handgemaakt enkel op waarde. Dus vergeet je winst (waarde), je loon, je vaste kosten, je materiaalkost, je verpakkingskost, je saleskosten, … niet mee te tellen in je prijs. 

Kom je daarna een te hoge prijs uit volgens jou? Ben je dan aan het denken aan de portemonnee van je klant, wat je eigenlijk niet weet of ben je aan het denken hoe je een gezonde onderneming kan starten?

En als jij je creaties maakt, denk jij dan aan je ideale klant, aan je doelpubliek, want een haakdeken maken van 1 dag werk en 1000 euro vragen, is niet bepaald iets als je cadeautjes verkoopt op een markt?

Stel de juiste vragen, maker! en Go for it! Maak onze creatieve sector een betere plaats!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *