Dé trends van 2024 voor makers

Dé trends van 2024 voor Makers

Op de hoogte zijn van wat er rondom speelt in de wereld is belangrijk als maker om te groeien, want soms hebben we onze oogkleppen op. Niet vergeten om in te spelen op de trends en toch je eigen unieke zelf te zijn met je bedrijf. 

Trend 1 voor makers: Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt nog belangrijker in de maatschappij en dit geldt ook voor ons makers. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen, technieken en verpakkingen is een belangrijke trend in 2024. Hoe ga jij dit aanpakken?

Trend 2 voor makers: Personalisatie

We hebben nog nooit zoveel spullen gehad in de maatschappij. Klanten gaan hier steeds bewuster mee om en kiezen meer bewust en nog meer gepersonaliseerd om zich authentieker te uiten. Goed dat wij hier juist gespecialiseerd in zijn.

Trend 3 voor makers: Technologie

We werken dan wel met onze handen en dat moeten we zeker blijven doen, maar met technologie kunnen we onze creaties een andere twist geven. bv. led lichtjes in je kleding, 3d-geprinte kraal, een holografisch beeld uit een armband,..

The Pink Side Magazine voor ambitieuze makers

The Pink Side Magazine

Wil je nog meer Business Tips om je shop in handgemaakte creaties, jouw creatieve onderneming te groeien? 

Dan is het online magazine van The Pink Side iets voor jou. Download hem snel en ga er meer aan de slag. En wil je nog meer tips, ontdek dan ook onze gratis community The Makers Boss Lab en andere interessante blogposts, zoals deze omtrent geld verdienen met handgemaakt.

Trend 4 voor makers: Collaboraties

Samenwerkingen van verschillende technieken, maar ook makers is een trend dat vol op zal ontpoppen in 2024. Wat denk jij?

Trend 5 voor makers: Circulaire economie

Creaties die je kan hergebruiken, repareer- baar zijn of recyclebaar is een groeiende trend. Kan jouw klant bv. een armbandje terugbrengen en kan je hiervan iets recycleren of herwerken? Huren? Delen?

Trend 6 voor makers: Metaverse

Het lijkt misschien nog heel hard een ver van je bed show, maar er zijn nu al grote namen een digitale plaats te kopen in de Metaverse, een online 3d wereld dat online shoppen een heel ander perspectief geeft. Hou het in de gaten, want je wil er bij zijn.

Trend 7: Kleurentrends

Natuurlijke kleuren geïnspireerd door de natuur, bv. aardetinten, groen en neutrale kleuren. Maar ook levendige kleuren, zoals helder rood, blauw en diep paars zal de aandacht trekken. Botanische (bloemen, blad,… en abstracte prints (lijnen, patronen, vormen) gaan een artistiek element toevoegen aan je creaties. Textuur zal ook aanwezig zijn (houtnerf, geweven, reliëf, …)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *