De 5 meest gemaakte fouten op je webshop als handmade business owner

De vijf meest gemaakte fouten bij webshops

Laten we meteen van start gaan, want vandaag gaan we het hebben over de vijf meestgemaakte fouten die ondernemers maken met hun webshop. Dit zijn fouten die ik het vaakst tegenkom, en sommige ervan zijn heel normaal. Dus als jij deze fouten maakt, geen zorgen! Zodra je je ervan bewust bent, kun je er iets aan doen.

Fout 1: Vastzitten in een hobby mindset

De eerste fout is dat we vaak vastzitten in een hobby mindset. Ik bedoel dit op de best mogelijke manier, maar soms moet ik een spiegel voor je houden zodat je kunt zien: doe ik deze zaken of niet? Hoe kan ik me verbeteren? Als je deze aflevering volgt, wil je waarschijnlijk geld verdienen en kunnen leven van je handgemaakte creaties. Online heeft dit een enorme impact, dus ook op jouw webshop.

Een van de grootste problemen is inderdaad de hobby mindset. We zijn als hobby gestart en willen er ons bijberoep of hoofdberoep van maken. Maar vaak zien die websites er helemaal niet professioneel uit. Er zijn zoveel handige tools om je site er professioneel uit te laten zien, maar vaak zien ze er hobby matig uit. De look and feel is snel in elkaar gezet, met wat tekst zonder erover na te denken, zonder strategie. Er staat een product op en dan is het: oké, nu kan ik wachten op mijn inkomsten. Dit is fout nummer één: je website of webshop niet serieus nemen.

Alles waar je energie in steekt, krijg je energie van terug. In ons geval is dat geld voor onze handgemaakte creaties. Maar als we geen energie stoppen in onze webshop, zal er ook niets van komen. Neem je webshop serieus, doe er iets mee, ga er proactief mee aan de slag en zoek proactief naar klanten. Het hebben van een webshop betekent misschien wel zichtbaarheid, maar niet automatisch vindbaarheid voor je klanten.

Fout 2: Gebrek aan samenhang

De tweede fout die ik vaak zie, is het gebrek aan samenhang. Dit sluit ook aan bij het eerste punt, namelijk dat de site er niet professioneel uitziet. Je kunt misschien het excuus gebruiken: “Ja, maar ik ben geen IT’er” of “Ik doe dit maar als bijberoep.” Dat is allemaal waar, maar dat is een excuus. Het betekent niet dat je geen professionele website kunt hebben of dat je de dingen die je doet met de tijd die je hebt, niet goed kunt doen.

Dé 5 meest gemaakte fouten op je webshop als startende maker

Wil je de volgende fouten weten?

Beluister dan de volledige aflevering van The Pink Side Show zodat jij deze fouten als maker kunt vermijden bij het bouwen van je webshop.

Wil je nog meer tips en tricks om je creatieve onderneming te groeien en er een winstgevend bedrijf van te maken, aarzel niet om mij te contacteren. We kunnen alvast van start gaan met een gratis business boost gesprek. Of misschien zijn deze blogposts iets voor jou : Jacobs Conceptstore Failliet of starten met een webshop.