Meer zelfgemaakte producten verkopen op markten (3 tips)

Meer zelfgemaakte producten verkopen op markten

In deze nieuwe aflevering van The Pink Side Show, geef ik je 3 steengoede, geweldige tips mee om meer zelfgemaakte producten te verkopen op markten, maar de vraag is: Durf jij het aan?

Creatieve ondernemers zoals jij, maken fantastische producten, maar niet iedereen op een markt durft dicht bij jouw kraam komen of zien alles goed of hebben weinig tijd, en hier kan jij iets aan doen maker!

Tijd om uit die comfortzone te komen en op te vallen op die markt, want soms weten mensen niet dat ze jou nodig hebben, maar moet je hen hier op attent maken.

Voor sommige zijn dit nieuwe tips, voor andere een goede reminder, maar maak het verschil maker! Wees zichtbaar en ga er voor!

 

3 tips om meer handgemaakte creaties te verkopen op markten

Hier alvast een kleine samenvatting van deze 3 tips om meer zelfgemaakte producten te verkopen, maar bekijk de video voor de volledige uitleg:

Wees niet bang om mensen aan te spreken

Wees niet bang om mensen aan te spreken, want ondanks dat je denkt dat ze met gerust gelaten willen voelen, zijn er heel veel toch geïnteresseerd. En als ze geen interesse hebben, ook geen probleem, maar dan hebben ze wel jouw naam gehoord en al een betere blik geworpen op wat jij doet. Kan alleen maar helpen voor de toekomst, niet? En je doet er geen mensen mee kwaad! Wees trots op wat je maakt, maker!

Leg niet alles vlak op je tafel, maar vergeet niet in de hoogte te werken

Leg niet alles vlak op je tafel, maar vergeet niet in de hoogte ook te werken. Niet iedereen komt altijd vlakbij je aan tafel staan. En als er een drukke markt is of er staan mensen voor, dan kunnen ze het niet goed zien en zijn ze sneller geneigd om door te lopen. Zorg dat je boven je marktkraam aan de bovenkant van je tent bv. of een grote banner, dat ze weten wie je bent en wat je doet als ze iets verder staan. Zo kunnen ze ook in 1 opzicht zien, wauw interessant of dit heb ik nodig! 

Zorg dat je snel je bestellingen kan noteren

Zorg dat je snel je bestellingen kan noteren, door vooraf een checklist te maken van je producten en dat je maar streepjes moet trekken om te kijken wat verkocht is, dat werkt sneller en gemakkelijker dan volledig te noteren, zodat jij meer tijd kan nemen om met je klanten bezig te zijn! 

Vond je deze 3 tips interessant? In onze gratis The Makers Boss Lab community vind je een gratis checklist voor markten en er staan nog meer verschillende blogposts op onze website, dus waar wacht je nog op?

Wil je weten waar je geschikte markten kan vinden? Of welke markten geschikt zijn voor jou? Bekijk dan deze blogposts.

 

Oh en wist je dat wij op 8 juni 2024 onze eerste makersmarkt organiseren te Mol?

 

Vele creatieve groeten,

 

Nathalie Maes

 

Makers markt voor ambitieuze creatieve ondernemers

Geef een reactie