10 voordelen om doelen te stellen voor je bedrijf

Voordelen van het gebruik van doelen in je shop

Algemeen is het zo, dat als we geen doelen stellen, dat we dan ook automatisch minder doen. Als we ze wel stellen en ze zijn uitdagend, maar toch nog realistisch haalbaar, dat we altijd meer doen, dan dat we ze niet hadden gesteld. Dus het motiveert ons enorm om uit onze comfortzone te kruipen en is dat niet wat we exact nodig hebben?

1 Duidelijkheid

Het eerste voorbeeld is duidelijkheid, doordat je doelen stellen heb je voor jezelf nagedacht, wat je nu concreet wil bereiken in die periode en hoe je dit wilt aanpakken. Dus het is ineens allemaal minder vaag in je hoofd.

2 Motivatie

Zoals al gemeld in de introductie is een doel en al zeker een omzetdoel, een enorme motivatie om harder te werken en meer te bereiken. De winnersmentaliteit zit in ons.

3 Focus

Door doelen te stellen, weten we beter op wat we nu moeten focussen en gaan we dus minder van de hak op de tak springen en meer concentreren op wat belangrijk is.

4 Strategie

Omzetdoelen zijn een onderdeel van je strategie op lange termijn om van jouw shop in creatieve hebbedingen een succes te maken. Zo blijf je ook op lange termijn beslissingen maken die je bedrijf ten goede komen.

5 Tijdig bijsturen

Omdat je weet waar je naar toe wilt en je op dit moment ziet hoever je staat, kan je je acties bijsturen. Niet je omzetdoel verkleinen, maar je acties verbeteren om toch je doel te halen.

 

Wil je nog meer weten over omzetdoelen, neem dan een kijkje in deze blogpost: Vermijd deze valkuil….
10 voordelen om doelen te stellen

6 Beslissingen maken

Het helpt ook meteen om de juiste keuzes te maken, omwille dat je nu weet waar je naar toe wilt, valt er al een heleboel keuzestress bij je af. Geweldig, niet?

7 Succes meten

Met de hulp van doelen kan je gemakkelijk je succes meten, alsook je vooruitgang volgen. Zeer handig om te weten.

8 Omzet verhogen

Doelen en voornamelijk omzetdoelen stellen je in staat om te groeien en je bedrijf uit te breiden. Dat is toch ook wat jij wil?

9 Verhoging van de productiviteit

Doordat je een plan hebt en je nu beter kan concentreren, werk je ook productiever aan de juiste zaken. Alleen maar #wins nietwaar.

10 Een geweldig gevoel

Als jij je doel haalt en jezelf dus hebt uitgedaagd, dit zorgt voor een geweldig, fantastisch gevoel,… zodat jij de volgende keer nog meer je best gaat doen om deze te halen. Gewoon genieten en je bedrijf groeien!

 

Oh en ik heb nog zoveel tips over hoe je het best met doelen en omzetdoelen werkt. Interesse, laat het mij weten en ik vertel het je graag.

 

Vele creatieve groeten,

 

Nathalie Maes

The Pink Side

Hulp nodig bij het plannen, starten, groeien van je creatieve onderneming. The Pink Side kan hierbij helpen. Neem vrijblijvend contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *