10 tips voor meer gratis bezoekers naar je shop met handgemaakte creaties

Als je een webshop hebt waar je zelfgemaakte spullen verkoopt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers hebben. Maar hoe krijg je die bezoekers zonder dat je veel geld uitgeeft aan advertenties? In deze blogpost geven we je 10 tips om meer gratis bezoekers naar je shop te krijgen. Het is dan heel simpel om een website te starten, maar hoe zorgen we dat we beter vindbaar zijn op het internet en dat liefst met weinig budget of gratis.

Gebruik sociale media

Sociale media is een geweldige manier om meer mensen te bereiken zonder geld uit te geven aan advertenties. Maak een Instagram-account en/of Pinterest-bord (of welk sociale media profiel trending is en waar je doelpubliek is) aan voor je shop en deel regelmatig mooie foto’s van je producten. Gebruik hashtags (#) en tag(@) andere accounts om meer bereik te krijgen. Dit ligt voor de hand, maar wat velen vergeten is dat je best linkt naar je website met producten of tips. Zo blijven ze niet op sociale media hangen. Opgelet, het sociale media platform wil natuurlijk iedereen daar houden, maar sociale media algoritmes veranderen steeds, jij bent afhankelijk van hun en jouw website is van jou. Dus hoe meer traffic en links naar je website te beter. Zo zien ze meteen heel je gamma.

Bloggen

Een blog is een geweldige manier om meer mensen naar je shop te krijgen. Schrijf artikelen over de producten die je verkoopt, de materialen die je gebruikt en hoe je ze maakt. Deel de artikelen op sociale media en zorg dat je gevonden wordt via zoekmachines. Het lijkt misschien of bloggen niet meer “in” is, maar niets is minder waar. Als jij alleen een webshop hebt, dus producten dan zal jij hiermee kopers aantrekken, maar heel veel mensen op het internet zijn ook op zoek naar informatie en weten nog niet wat ze nodig hebben of wat ze willen kopen en met een blog kan je hen helpen die informatie te geven en zo leren ze ook jouw site kennen en ook jouw producten. Je schept een vertrouwensband met je klanten. Bv. 10 cadeautips voor Moederdag

Gebruik andere verkoopplatformen

Als jij producten ook in andere online en offline winkels verkoopt, dan kunnen zij ook weer linken naar jouw website en wordt je website meer kenbaar bij het groter publiek. Al is het via je website adres op een kaartje of flyer in een winkel, een bedankkaartje bij je productverkoop of een effectieve link op hun websites.

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf. Zo kom je hoger in de zoekresultaten als mensen in jouw buurt zoeken naar producten die jij verkoopt. Zeker bij het lokale publiek heeft dit heel veel invloed. Een enorme hulp als potentiële klanten zoeken bv. gepersonaliseerde cadeautjes Lommel en ze komen dan bv. bij jouw uit.

Schrijf gastblogs

Schrijf artikelen voor andere blogs of websites en link naar je shop. Zo krijg je meer bekendheid en komen er hopelijk meer mensen naar je shop. Weet je niet meteen wat schrijven? Denk even 10 min. na er zijn verscheidene topics in jouw vakgebied die zeer nuttig zijn voor andere ondernemers. Spreek ze aan.

Ga op marktjes staan

Sociale media en website en hier verkopen uithalen is een proces op lange termijn, maar zeer noodzakelijk. Op marktjes staan en je spullen verkopen in de buurt ga je veel sneller verkopen uithalen en naamsbekendheid. Ook al kopen ze nog niet bij jou, je hebt misschien wel 100 flyers uitgedeeld en ook hier gaan mensen achteraf naar je website een kijkje nemen. Ook gekochte klanten, weten je daarna sneller te vinden.

Organiseer een wedstrijd

Organiseer een wedstrijd op sociale media waarbij mensen iets kunnen winnen als ze je producten kopen of het invulformulier invullen op je website. Zo krijg je meer bekendheid en komen er hopelijk meer mensen naar je webshop.

De juiste zoekwoorden

Op welke zoektermen wil jij gevonden worden met je website? Ik neem aan op gepersonaliseerd, uniek, cadeautjes, op maat, exclusief, … en toch zie ik bijna nergens standaard deze zoekwoorden staan op websites van creatieve handgemaakte producten en dit zorgt ervoor dat jij hoger scoort in de zoekmachines. Dus bekijk je website vanuit een perspectief staan en herschrijf enkele teksten.

Geef workshops

Geef workshops waarbij je mensen leert hoe ze zelf iets kunnen maken. Zo krijg je meer bekendheid en komen er hopelijk meer mensen naar je shop en de inschrijvingen kunnen dan ook lopen via je website, waardoor ze je steeds beter leren kennen.

Zorg voor goede SEO

Zorg ervoor dat je shop goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Gebruik relevante zoekwoorden in de titels en beschrijvingen van je producten en zorg dat je website snel laadt. Zo kom je hoger in de zoekresultaten en krijg je meer gratis bezoekers naar je shop.

Conclusie

Met deze tips kun je hopelijk meer gratis bezoekers naar je shop krijgen en meer producten verkopen.

Geef een reactie